Τετάρτη, 24 Σεπτεμβρίου 2008

Του Χέστη Η Μάνα Χαίρεται (Του Αντριωμένου Κλαίει)

Κυριακή, 14 Σεπτεμβρίου 2008 15:37

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρατηρώ πως τις τελευταίες ημέρες η ιστορία "όχι άλλες πίπες με το πετρέλαιο" έχει ενδυθεί τον νεωτερισμό "δολάριο το νόμισμα του μέλλοντος". Οίκοι, κόντρα οίκοι, ειδήμονες και λοιποί παρατρεχάμενοι τοποθετούνται επί της ωραιοτάτης ανόδου του "πρασίνου" (sic) νομίσματος διατεινόμενοι περί της συνέχισης της "ξέφρενης κούρσας του" (ξανά μανά sic).

Ρευστοποιώντας λοιπόν προχθές την υπόλοιπη θέση μου στο πετρέλαιο, την οποία είχα ανοίξει τον Ιούλιο και ήταν 10 Put Dec 100 αγορασμένα προς 2.2, τα πρώτα 5 εκ των οποίων πωλήθησαν προς 3.5 στο τέλος Ιουλίου και τα υπόλοιπα 5 την Πέμπτη που μας πέρασε προς 6.4, δίνοντας συνολικό κέρδος $27,430 ή 124%, αναρωτιόμουν τι να κάνω με τα USD του κέρδους.

Διαπίστωσα πως ό,τι γινόταν τον Ιούλιο με το πετρέλαιο, συμβαίνει τον Σεπτέμβριο με το USD. Και πάλι η ανάγνωση των αναφορών (σ.σ. Πρωινή Μελέτη) εξοργίζει. Και πάλι τα επιχειρήματα υπέρ του δολαρίου είναι από αφελή έως κατευθυνόμενα. Και πάλι θα αναφωνίσω:

"Όχι Άλλες Πίπες με το Δολάριο!"

Μπήκα λοιπόν 2 συμβόλαια short USD Dec 08 στο 1,3920, αναμένοντας το θρίαμβο της λογικής πάνω στο φόβο. Το σκεπτικό πίσω από την κίνηση δεόν είναι να το αναφέρω:

1) 7.10% μεταβλητότητα σε διάστημα, 60 ημερών, 12,5% άνοδος του δολαρίου όταν η μέση ετήσια μεταβλητότητα δεν υπερβαίνει το 10% διαχρονικά. Αν συνεχιζόταν η μεταβλητότητα αυτή θα έπρεπε το USD να ανατιμηθεί 100% στο χρόνο. Projected annual volatily based on 60 days 98.9%.

2) Δομικά προβλήματα στην οικονομία των ΗΠΑ που παραμένουν ό,τι και να κάνει ο Paulson.

3) Eπιτόκιο για τα πανηγύρια

4) Υπερβολικές ροές προς το Δολάριο από πανικόβλητους Ρώσσους και άλλους επενδεδυμένους στην Ρωσία και τριτοκοσμικές χώρες που έλαβαν χώρα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα και δεν είναι διατηρήσιμες.

5) Tεχνική διορθωτική άνοδος της μακροχρόνιας πτώσης του Δολαρίου από τα χαμηλά του, που έφτασε ακριβώς στο arcane Fibo 50%.

6) Αντίστοιχες κινήσεις σε όλα τα commodities που έλαβαν, λαμβάνουν, ή θα λάβουν οσονούπω, τέλος.

7) Πληθώρα δημοσιευμάτων υπέρ του "πρασίνου".

Ως εκ τούτου η απόφασή μου αυτή ήταν εκ των ουκ άνευ επιβεβλημένη.
Με μεγάλη μου χαρά βεβαίως, θα δεχτώ αντεπιχειρήματα από όλους τους ρηξικέλευθους -εκ των υστέρων μάγκες- που αρέσκονται στη χλεύη, μεμψιμοιρία, επιμελημένη δήθεν τυχαία σιωπή και άλλα αντιπαραγωγικά.

Ad Αugusta per Αngusta

Δεν υπάρχουν σχόλια: